Ja… Waarom zou u eigenlijk rolluiken gaan kopen? Gordijnen doen toch precies hetzelfde? Natuurlijk houden gordijnen ook zonlicht en kou tegen. Maar rolluiken hebben niet alleen dat als functie. In deze tekst worden alle functies van een rolluik beschreven.

De voordelen van rolluiken

Isoleren: Als het buiten koud is kunnen uw ruiten erg koud worden, de kou kan door uw ruiten zo uw huis binnendringen. Als u een rolluik voor uw raam heeft hangen, botst de kou ertegenaan. Zo zijn uw verwarmingskosten na een tijd veel lager. Zo heeft u de kosten van een rolluik zo terugverdient. Daarom is een rolluik een goede investering.

Veiligheid: Nu gebeurt het niet heel vaak, maar als er bij u wordt ingebroken is dat meestal via de deur of het raam. Als u een rolluik aanschaft ben u een stuk beter beschermt tegen inbraak. Als er een inbreker het toch waagt te proberen, wordt het een erg moeilijke klus voor hem. Rolluiken zijn namelijk erg stevig. Als de inbreker er toch door heen wilt komen zou dat met een luid kabaal moeten gebeuren. U bent dan waarschijnlijk al wakker geworden door de herrie.

Zonwering: Dit is de meest voor de hand liggende functie van een rolluik. Als u last heeft van de zon kan u ze naar beneden doen. De rolluiken houden al het zonlicht tegen. Zo kan u moeiteloos alles in uw huis zien zonder verblind te worden door het felle zonlicht.

Zicht: Als u s’ ochtends lekker op u lui stoel in uw badjas een krantje zit te lezen, wilt u natuurlijk geen gluurders hebben die u kunnen zien zitten. Daar tegen helpen rolluiken ook. Als u de rolluiken naar beneden doet, kan er niks meer door gezien worden. U kan zelfs een rolluik kopen waar aan een kant er niet doorheen gekeken kan worden en aan de andere kant wel wat licht doorheen kan komen. Dit is handig als u toch wat zonlicht in uw huis wilt, zonder dat het u stoort.

Geschikte plekken voor een rolluik

U kan een rolluik prima gebruiken voor bij u thuis. Op een kantoor is het ook handig. Daar moet er natuurlijk gewerkt worden. Het kan erg storend zijn als u bijna niks op uw beeldscherm kan zien door de zon. U kan voor het gemak een elektrisch rolluik kopen. Die kan u met één druk op de aftandbediening omhoog of omlaag laten gaan. Dan kan u het best gaan voor de Heroal rolluiken.

Rolluiken aanschaffen

Als u van plan bent om een rolluik te kopen kan dat dor het aanvragen van en offerte. U kan op de site waar u uw rolluik wilt kopen uw gegevens en precieze wensen invullen. Er wordt later gereageerd door iemand die bij u de juiste rolluiken kan komen plaatsen. Meestal is dit binnen 24 uur. Er wordt een afspraak voor de plaatsing van uw bestelling. Een aanschaffing van een rolluik is misschien best duur, maar de besparingen die u hier mee maakt zullen u snel vrolijk maken. Een rolluik is gemaakt van roestvrij materiaal. De rolluiken gaan dus heel lang mee.