U zal soms wel denken, waarom is dat isoleren van de kruipruimte nou nodig? Dat denken meerdere mensen, en het is ook zo duur. Maar wat kan er eigenlijk gebeuren wanneer u dit niet realiseert?

Een niet geïsoleerde kruipruimte

Zonder het isoleren van uw kruipruimte wordt de kruipruimte vochtig. Dit kan vele gevolgen hebben. Zo kan u problemen krijgen met u gezondheid. Dat komt doordat er van alles gaat rotten door het vocht. Denkt u maar aan het onderstel van uw vloer, of uw vloer zelf. Doordat die vochtigheid daar doorheen komt kan u snel verkouden worden door te vochtige lucht. Ook kan het hout gaan schimmelen. Dit kan gevaarlijk zijn voor kruipende baby’s of huisdieren. Ook kunnen er giftige of radioactieve stoffen uit de grond komen, als die door uw vloer komen kan het bij u zorgen voor hoofdpijn en hart en nierproblemen. Dit is natuurlijk niet wat u wilt. Zorg met speciale isolerende kussens dat u geen vochtige kruiruimte meer heeft. Dit voorkomt al de mogelijke gezondheidsnadelen.

Isolatie Kruipruimte

Het isoleren van u kruipruimte is geen gemakkelijke optie. Huurt u dan ook professionele werkmannen in, om deze klus te realiseren. Een ervaren kruipruimte specialist is gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende isolatiemiddelen. Er zijn dus verschillende isolatie methodes. De meest voorkomende manier is het isoleren door middel van isolatie kussens. Deze kussens worden aan de zijkant van de kruipruimte bevestigd. Deze kussens zorgen dat de kruipruimte niet vochtig wordt en dat er geen kou door uw vloer komt. Dit zorgt ook voor een verwarmde vloer. Dit zult u op langer termijn als prettig ervaren. Ook wordt er soms gekozen voor een wat goedkopere methode. Ook wel EPS-isolatie genoemd. Hier worden er piepschuim platen in de kruipruimte geplaatst. Zij geven precies hetzelfde effect als de isolatie kussens. De EPS-isolatie platen gaan wel wat minder lang, meestal is het handig om de platen om de zeven jaar te vervangen. De isolatie kussens gaan meestal zo’n 20 jaar mee. Verder zijn er ook nog isolatie korrels en isolatielakens. Deze methodes zijn wat minder populair, dit komt mede door de hoge kosten en korte tijd dat zij hun werk doen.

Bevestiging

U kunt op de site waar de isolatiemiddelen worden aangeboden een offerteaanvraag plaatsen. Hier reageren meerdere werkmannen op. u kunt degene kiezen die het best bij u past en die zegt dat hij u het best kan voorzien van uw wensen. U kan vooraf op de site een schatting maken van de kosten. Dit verschilt heel erg in het soort isolatiemiddel u wilt. Als u contact met de werkman heeft opgenomen, wordt er een afspraak gemaakt voor een dag om de isolatie te bevestigen. Tijdens de plaatsing kan u altijd een handje helpen. Het is tenslotte niet heel erg comfortabel in zo’n kleine ruimte. U kan verschillende dingen aangeven of aanwijzen. Ook kan uw informatie over het huis erg van pas komen. Meestal duurt een bevestiging van de isolatie een paar uur, het ligt eraan hoe groot de kruipruimte is die geïsoleerd moet worden. Na de isolatie zal uw kruipruimte droog worden en zal niks meer gaan rotten.

Lees hier meer over hoe u vloerisolatie kunt toepassen!