Om de kamer van je kind wat meer op te vullen en  om wat meer sfeer te creëren kan je kiezen voor een vloerkleed. Een vloerkleed is makkelijk te vinden en makkelijk aan het interieur aan te passen. Vooral bij grote kamers kan een vloerkleed wonderen doen om het wat meer op te vullen. Je kan een vloerkleed neutraal houden, of aanpassen aan het thema van de kamer van je kind. Ook voor het kind is het natuurlijk hartstikke fijn, omdat een vloerkleed heerlijk zacht is en zorgt voor warme voetjes!

Prints

Een tijdloze vloerkleed voor de kamer van een kind zijn vloerkleden met prints. Deze zijn vrijwel overal verkrijgbaar en zijn er in vele kleuren met allerlei soorten prints. Zo zijn er kleden met een zigzagpatroon, stippen, strepen en wat meer bijzondere prints zoals driehoekjes en ruiten. Deze vloerkleden zijn makkelijk aan te passen aan de meubels en het behang van de kinderkamer. Je kan kiezen voor neutrale kleuren, zoals een wit kleed met een zwarte print, of je kan kiezen voor opvallende kleuren. Zo zijn er vloerkleden met ruiten in de kleuren roze, oranje, grijs en turquoise. Dit is natuurlijk iets lastiger om te combineren, maar vooral in basic kamer kan zo’n kleed voor heel veel sfeer zorgen!

Uitgelicht: Ongekend hippe kinder vloerkleden (rond, vierkant en rechthoekig)

Schapenvacht

Wat een compleet andere look aan de kinderkamer kan geven is het neerleggen van een schapenvacht op de grond. Het kan er namelijk voor zorgen dan de kamer er ineens een stuk chiquer uitziet! Daarnaast is het ook nog heerlijk zacht en door de witte kleur past het vrijwel bij iedere kamer. De prijs hiervoor verschilt wel enorm. Je kan gaan voor low-budget variant of je kan kiezen voor een echt exemplaar, wat natuurlijk een stuk duurder is.

-> Nog meer stoere, leuke, mooie kinderkamer meubelen online kopen doe je hier.

Vorm

We kennen natuurlijk allemaal de rechthoekige vloerkleden, maar dit is lang niet de enige vorm die je kan kiezen. Je hebt de keuze uit rond, rechthoekig, vierkant, ovaal en zelfs de vorm van een dier als het gaat om vloerkleden! Als er in de kinderkamer veel rechthoekige meubels te vinden zijn is goed om voor een rond vloerkleed te gaan om zo de balans in de kamer te houden. Een vierkant kleed komt tot zijn recht in een hoek van een kamer en een rechthoekig kleed kan eigenlijk in elke kamer gebruikt worden. De rechthoekige vorm is dus wat safer dan de andere vormen en daarnaast is deze ook vrijwel overal te verkrijgen!