Kleurmeester.nl levert mooie, vrolijke en kwalitatief hoogstaande katoenen canvas die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Canvas werd van origine specifiek ontworpen voor gebruik als strandstoel stof. De stof kreeg dus behoorlijk wat te verduren en moest daarom stevig en duurzaam zijn. Nu staat canvas bekend om haar veelzijdige toepasbaarheid. Zo wordt de stof tegenwoordig, naast het gebruik als strandstoel stof – want wat blijven de gestreepte stoelen toch leuk – ook gebruikt voor regiestoelen, op krukken, of als materiaal voor tassen, kussens, placemats en tafellopers. Met canvas heb je dus een scala aan mogelijkheden in huis om een eigen twist aan een oude kruk te geven, je tafel een beetje op te leuken of voor het ontwerp van persoonlijke accessoires.

Canvas, een stukje geschiedenis

Het woord canvas is afkomstig uit het Latijn en is een vrije vertaling van ‘gemaakt van hennep’. Vroeger werd de stof met de hand geweven op weefgetouwen, in een zogenoemde platbinding. Een platbinding is een manier van weven waarbij de draden elkaar horizontaal en verticaal kruisen. Dit zorgt ervoor dat het weefsel aan beide kanten gelijk is. Tegenwoordig wordt canvas doorgaans machinaal geweven en bedrukt. De canvassen van Kleurmeester.nl komen daarentegen nog steeds middels platbinding tot stand. Dit betekent dat alle stoffen geweven zijn (dus niet gedrukt) waardoor de voor- en achterkant hetzelfde zijn.

Af- en verwerking

De unieke, vrolijke streeppatronen van de canvassen brengen je direct in een zomerse stemming. Voor mensen die echter meer van uni houden, worden er ook enkele effen stoffen geleverd. De canvas is 43 cm breed en is per strekkende meter te koop. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel stof je wilt afnemen.125 cm bestellen is bijvoorbeeld ook mogelijk. Naast de canvassen van 43 cm breed, zijn sommige canvassen ook in extra brede katoenen stoffen te koop. Hierdoor is het gemakkelijk om de canvas te combineren met andere gemaakte items. De canvas is eenvoudig te verwerken op een normale naaimachine met gebruik van een jeansnaald en bovendien zijn de zijden van de stof al afgewerkt.

Overig assortiment

Naast de gestreepte en effen katoenen stoffen en de keuze uit de verschillende breedtes, wordt er ook stof geleverd, met de canvas maat van 43 cm, die gemaakt is van acryl. Deze stof is met name geschikt voor gebruik voor buiten, want door de keuze voor acryl is deze outdoor stof goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Met het ruime assortiment is er dus voor iedereen wel een mooie stof te vinden!