Er zijn vele voordelen verbonden aan het inschakelen van een professionele VvE beheerder. Twijfelt jouw Vereniging van Eigenaren op dit moment nog om wel of geen VvE beheerder in de arm te nemen? Lees dan in dit artikel wat de voordelen zijn van VvE beheer. De informatie op deze pagina kan je helpen de juiste beslissing te maken: wel of geen VvE beheer?

 

Voordeel #1: professioneel VvE beheer ontzorgt. Hierdoor blijft je woning een lust en wordt je huis geen last. Je hebt zelf geen omkijken meer naar het beheren van de VvE, want dat wordt voor je gedaan, wel zo makkelijk.

 

Voordeel #2: je profiteer van financiële zekerheid op de korte en lange termijn door het onderhoud van het complex. Naast technisch beheer, kun je dus ook financieel beheer uitbesteden, zo heb je er zelf geen extra werk aan om alle facturen te sturen en betalingen in de gaten te houden.

 

Voordeel #3: je profiteert van bepaalde deskundigheid. In technisch onderhoud, maar ook bij het opstellen van bepaalde documenten. Denk hierbij aan meerjarenonderhoudsplanningen en financiële documenten.

 

Voordeel #4: een professioneel VvE beheerder weet precies hoeveel geld je moet reserveren voor onderhoud. Zo reserveer je niet onnodig te veel, maar ook niet te weinig. Je komt dus nooit voor verassingen te staan als je een VvE beheerder in arm neemt.

 

Voordeel #5: een VvE beheerder heeft juridische kennis met betrekking tot de onderlinge relaties tussen VvE leden en de relaties van VvE leden met derden. Vaak hebben eigenaren van een VvE geen juridische kennis in huis, wel zo handig wanneer je een beheerder inschakelt waar je op terug kan vallen, mocht je in een conflict geraken.

 

Voordeel #6: een VvE beheerder biedt rechtsbescherming van minderheidsbelangen binnen de Vereniging van Eigenaren.

 

Voordeel #7: een VvE beheerder heeft een onafhankelijke positie ten opzichte van leveranciers op het gebied van onderhoud, maar ook verzekeringsmaatschappijen en vele andere partijen. Net als iemand van een bouwtechnisch bedrijf, zal ook een VvE beheerder altijd eerlijk handelen.

 

Voordeel #8: een VvE beheerder kan je precies vertellen welke verzekeringen jouw Vereniging van Eigenaren moet afsluiten en kan je bovendien helpen verzekeringen met elkaar te vergelijken.

 

Voordeel #9: een VvE beheerder kan alle VvE vergaderingen op de juiste manier vastleggen, met notulen die goed in elkaar zitten. Zo verlopen de vergaderingen beter, worden ze beter geëvalueerd en bespaar je bovendien tijd.

 

Voordeel #10: met VvE beheer kun je conflicten met andere VvE leden vermijden, bijvoorbeeld over de betaling van de bijdrage, onderhoud of andere zaken. Schakel daarom ook altijd een beheerder in voor het beheer van de financiën.