Bij het inrichten van een slaapkamer komt veel kijken. Zeker in het geval van een kinderkamer is een praktische inrichting van belang. Een kinderkamer vervult namelijk talloze functies: er wordt niet alleen geslapen, maar ook gespeeld en misschien wel huiswerk gemaakt. Bij de inrichting van de kamer is het belangrijk om met al deze aspecten rekening te houden.

Maar behalve de praktische inrichting moet er ook nog aan iets anders worden gedacht. En dat aspect is misschien wel de belangrijkste van allemaal: de kamer moet er mooi en hip uitzien. Je kind verdient natuurlijk een mooie kamer waar hij of zij naar hartenlust kan spelen, maar ook lekker tot rust kan komen.

Stapelbed: multifunctioneel meubel

Gelukkig gaan een praktische én een mooie inrichting soms hand in hand. In een ruimte die meerdere functies vervult, is het aan te raden multifunctionele meubels te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een stapelbed. Het belangrijkste voordeel van een zo’n dubbel bed is de hoogte. Door in de hoogte te werken, houd je ruimte over voor andere meubels. Zeker als er meerdere personen op dezelfde kamer slapen, biedt een stapelbed uitkomst. Waar een gewoon bed slaapruimte biedt aan één persoon heeft een stapelbed ruimte voor twee personen. En dat op hetzelfde oppervlak!

Moderne stapelbedden

Misschien denk je bij een stapelbed al snel aan een saai, metalen bed dat niet voldoet aan de strenge eisen van je kind. Gelukkig vind je tegenwoordig op veel plaatsen moderne stapelbedden in diverse kleuren en ontwerpen. Zo kun je het bed volledig afstemmen op de inrichting van jouw slaapkamer. En natuurlijk geef je met een dekbedovertrek heel gemakkelijk jouw eigen draai aan jouw gloednieuwe stapelbed.

Een wensenlijstje maken en inspiratie opdoen

Voordat je daadwerkelijk een stapelbed gaat kopen, raden we je aan online alvast wat inspiratie op te doen. Het aanbod aan bedden is enorm en als je nog niet goed weet wat je wilt, kan het voor komen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak daarom van tevoren een lijstje met daarop jouw wensen en eisen. Aan de hand van dat lijstje maak je het jezelf gemakkelijker de bedden uit te kiezen die geschikt zijn voor jouw slaapkamer. Wanneer je vervolgens in de winkel komt om een stapelbed uit te kiezen, weet je precies waar jouw bed aan moet voldoen.

We wensen je veel succes met de zoektocht naar jouw ideale stapelbed. Online kun je veel inspiratie opdoen om een geschikt bed te vinden. Veel plezier met shoppen en… slaap lekker!