Een CV ketel is eigenlijk onmisbaar in ieder huis. Deze zorgt ervoor dat het water in het buizenstelsel van een huis verwarmd blijft, waardoor de verwarming blijft werken en er warm water uit de kraan komt. Ook al gebruiken we de verwarming normaal gesproken een groot deel van het jaar niet, is de winter alweer bijna in zicht. Je kan snel en gemakkelijk een CV ketel huren en er dit jaar op tijd bij zijn!

Een CV ketel huren of kopen?

Het lijkt voor de meeste mensen waarschijnlijk veel logischer om gewoon een CV ketel te kopen. Maar in veel gevallen is een CV ketel huren eigenlijk veel logischer. Misschien is je huidige CV ketel toe aan vervanging, of heb je er helemaal nog geen. Een goed moment om te bedenken wat voor je eigen woonsituatie het handigst is en wat het beste past. Veel mensen zijn bang voor huren omdat dit vaak onverwachte hoge kosten met zich mee kan brengen. Deze angst kan je gelukkig meteen wegstrepen en loslaten. Financieel gezien zitten er vrijwel alleen maar voordelen aan een CV ketel huren. Bij een CV ketel kopen betaal je in een keer een groot bedrag, maar bij een CV ketel huren ben je per maand een kleiner bedrag kwijt. Hierdoor is de klap op u bankrekeningen een stuk kleiner en houdt u in de winter meer over voor de feestdagen!

Voordelen van een CV ketel huren

CV ketels moeten altijd om de zoveel jaar vervangen worden. Als u telkens opnieuw zo’n grote investering moet doen loopt dit uiteindelijk aardig op. Wat dat betreft bespaart u dus sowieso een stuk meer met een CV ketel huren. Een ander voordelen aan een CV ketel huren is dat de onderhoudskosten en eventuele reparaties zijn inbegrepen in de huurprijs. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan. De service gaat vaak via het zelfde bedrijf als waarbij u heeft gehuurd, dus u hoeft het onderhoud niet eens zelf te regelen. Het installeren van een CV ketel kan wel gevaren met zich meebrengen. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze in bedrijven. Ook is het aan te raden om na het installeren nog een veiligheidscheck te doen.

Kortom kan een CV ketel huren dus veel voordelen met zich meebrengen. Zeker in vergelijking met een CV ketel kopen. Het is niet alleen makkelijker in verband met onderhoud, maar scheelt ook nog eens een hoop geld.