Een busje huren is makkelijk, slim en eenvoudig als u weet waar u op moet letten. Hieronder wat belangrijke punten om in acht te nemen als u een busje huurt.

Waarom een Busje huren?

Een uitstapje met vrienden, een uitje voor de ouderen van een zorgafdeling, een kinderfeestje. Er zijn vele redenen waarom u een busje nodig zou kunnen hebben. Meestal zijn dit enkele momenten in een jaar, te weinig om daadwerkelijk een bus aan te schaffen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn want tegenwoordig kun je heel makkelijk een busje huren. Je kunt een busje per dag of per maand huren, dit is heel flexibel en goed af te stemmen met de verhuurder.

Busje huren: waar moet ik op letten?

Als u besluit een busje te huren is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Het is belangrijk van te voren een lijstje met eisen waaraan het busje moet voldoen op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een navigatiesysteem, kinderstoeltjes etc. Ook is het belangrijk dat u goed afspreekt of er anderen de bus mogen besturen. Lees ook goed welke eisen de verhuurder stelt aan de chauffeurs. Informeer u zelf goed over de verzekering als u een busje huurt. Meestal zit er een eigen risico verbonden aan het huren van een busje. Als u dit wilt verlagen moet u vaak meer huur betalen. Let ook op de hoogte van de borg. Als het busje beschadigd raakt, krijgt u de borg niet of slechts gedeeltelijk terug.

Erop uit met de bus

U heeft het busje opgehaald en de reis kan beginnen. Helaas is het zo dat er soms wat dingen mis kunnen gaan als u een busje huurt. Als er onderweg wat gebeurt, neem dan gelijk contact op met de verhuurder. Ook als u onverhoopt later terugkomt dan gepland en doorgegeven, laat dit de verhuurder meteen weten. Vraag dan ook meteen na of hier extra kosten aan verbonden zijn.

Busje inleveren en dan?

Als u het busje inlevert gelden er ook een paar afspraken. Vaak is van te voren vastgelegd hoeveel benzine er in de tank moet zitten. Houdt u zich daaraan anders kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Controleer samen met de verhuurder het busje ook op beschadigingen en laat dit vastleggen. En als laatste: check de rekening goed.