Voordat je met je spullen je nieuwe woning in trekt, is het belangrijk om alles goed na te lopen. Het kan namelijk zomaar zijn dat er nog een ongedierteplaag achterblijft. Vooral als je meubels overneemt van de oude bewoners. Een steeds vaker voorkomend probleem zijn bedwantsen, die zich voornamelijk schuilhouden in de slaapkamers, maar ook in andere ruimtes kunnen bivakkeren. Je leest hier meer over op Beestjes Kwijt.

Ongedierte herkennen

Ongedierte in huis is niet altijd makkelijk te herkennen, zeker niet wanneer je verliefd bent op je nieuwe huis. Toch kan het heel waardevol zijn om een inspectie te doen. Er zijn verschillende soorten die je liever niet in je woning wil. Zo is er de houtworm, die de houten constructie van je huis opeet. Maar er kan ook een bedwantsenplaag in huis zijn.

Bedwantsen herkennen

Ga op onderzoek in je nieuwe huis, met name als er meubels en gordijnen blijven hangen, controleer deze op kleine bruine puntjes en was ze voor de zekerheid op 60 graden. De meeste mensen herkennen bedwantsen pas als het te laat is, wanneer de bultjes beginnen te jeuken. Dit is over het algemeen 3 dagen na de beet. De bedwantsen zijn dan al verspreid door de ruimte en waarschijnlijk door heel je huis. Om dit te voorkomen is het goed om een goede inspectie te doen.

Bestrijder inschakelen

Als je nog niet in je nieuwe huis woont, is een inspectie door een bestrijder makkelijk. Mocht er ongedierte in je huis zitten, dan kan de bestrijder overal makkelijk bij. Een inspectie uit laten voeren is zeker bij een oudere woning aan te raden. De kans dat er onbewerkt hout in een oude woning voorkomt is groot, wat de kans op ongedierte weer groter maakt. Ook in de kruipruimte onder je huis is de kans groot dat er ongedierte leeft.

Ongedierte in huis

Woon je al in je huis en heb je het idee dat er ongedierte leeft? Ook dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een bestrijder in te schakelen. Zelf de strijd aan gaan met ongedierte is bijna nooit een goed idee. De middelen die te koop zijn voor particulieren helpen niet veel tegen ongedierte. Daarnaast ben je er niet op getraind om de tekenen van ongedierte te herkennen. Dit kan ervoor zorgen dat je de kern van het probleem niet aanpakt. Kies er daarom voor om een bestrijder in te schakelen, zij hebben de juiste middelen en de kennis! De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt zijn in de meeste gevallen binnen 24 uur bij je thuis. Daardoor kan de plaag vaak enigszins beperkt worden. Twijfel niet te lang en bel, hoe sneller je belt, des te sneller je van je ongedierteprobleem af bent.