Wanneer je van plan bent je woning te verkopen dan wil je natuurlijk het maximale rendement behalen. Waar veel mensen aan voorbij gaan is het opknappen voor de verkoop. De meeste mensen halen wel even de bezem door het huis en doen wat aan de aanwezige schade maar daar blijft het dan ook bij. Wil je echter een maximaal rendement uit de verkoop slepen, investeer dan een beetje en knap je huis wat op. Hier zijn een paar tips welke je huis gemakkelijk meer waarde kunnen geven.

 

 

Het schilderwerk

Niets oogt mooier dan net geverfde muren en plafonds, het geeft een nieuwe frisse en vooral schone look aan de woning. Dat is precies waar kopers naar opzoek zijn. Je zult even je schouders eronder moeten zetten om al het schilderwerk over te schilderen en wat moeten investeren in verf maar dat verdiend zich gemakkelijk terug bij de verkoop. Een koper doet vaak het liefst zo min mogelijk en als je alles overschildert kan je gemakkelijk enkele duizenden euro’s meer voor je huis vragen. Het schilderen van een huis kost misschien twee à drie dagen en met 1500 euro verf dan ben je er waarschijnlijk wel. Je net geschilderde huis verkopen is al snel acht tot tien duizend euro op de verkoopprijs erbij dus je verdient er gemakkelijk zes tot bijna negen duizend euro mee.

 

 

Het sanitair

Een nieuw toilet is ook een topper voor bij de verkoop. Schroef je oude toilet los en plaats een nieuwe. Belangrijk is deze in de folie te laten zodat iedere potentiële koper gelijk ziet dat het toilet nieuw en ongebruikt is. Een toilet kost een paar honderd euro maar de waarde van je huis stijgt zeker met enkele honderden euro’s meer dan de kosten van het toilet. Ook tegelwerk is iets om naar te kijken in zowel de badkamer als het toilet. Vaak is er ergens wel een beschadiging te vinden of zijn de voegen erg vies dit los je eenvoudig op door het plaatsen van trespa platen. Je kunt er voor kiezen de tegels eruit te halen, trespa te plaatsen en vervolgens weer te tegelen of enkel een trespa plaat te plaatsen. In de badkamer geeft trespa makkelijk te reinigen oppervlakte en een moderne look, simpel te plaatsen en je bent gelijk van je tegels af.

 

 

De tuin

Mocht je een huis met een tuin hebben blaas met de hogedrukspuit je tegels schoon en verwijder grote planten en struiken. Jouw smaak is niet per definitie ook de smaak van de koper, het is verstandig de tuin zo ruim mogelijk te laten lijken. Grote struiken ontnemen zicht op de rest van de tuin haal deze weg zodat de tuin groter lijkt. Degene die het huis koopt zet zelf wel een struik neer mocht die er een willen.