Hoewel het tegenwoordig relatief eenvoudig is om een woning te verkopen, kan het verstandig zijn om deze op specifieke punten te verbeteren. Zo neemt de waarde van de woning toe, waardoor je hier meer voor zal krijgen! Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de badkamer of keuken in huis. Dit zijn vaak twee ruimtes, die sterk achterhaald zijn qua interieur en inrichting. Naast het renoveren van de badkamer en keuken, zou je ook voor nieuwe sloten kunnen kiezen. In dit artikel zetten we samen met een slotenmaker in Houten de slotentrends voor 2019 op een rijtje. Dit maakt het makkelijker om je woning heel doelgericht van een verbeterde beveiliging te voorzien. Hoe heb jij je woning momenteel beveiligd?

Designsloten zijn populair richting 2019

Voor 2019 wordt verwacht dat met name designsloten sterk aan populariteit zullen winnen. Dit is niet voor niets! De sloten moeten namelijk niet alleen sterk zijn, maar ook nog eens aansluiten bij de stijl van de deur. Wanneer het contrast te groot is, kan dit de deur een rommelige en veelal minder mooie uitstraling geven. Kies bij de aanschaf van designsloten altijd voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. Dat wil zeggen, een SKG-beoordeling van twee of drie sterren. Zo bied je een maximale weerstand aan de meest voorkomende inbraakmethodes van dit moment.

Sloten die voldoen aan de PKVW-eisen

Nederlanders zoeken altijd naar mogelijkheden om geld te besparen. Besparen op de inboedel- en woonverzekering is mogelijk, door te voldoende aan de eisen van het PKVW-keurmerk. Met dit keurmerk biedt een verzekeraar je een aantrekkelijke korting aan op de premie van deze verzekeringen. Op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vind je exact, welke sloten voldoen aan de voorwaarden van dit keurmerk. Vaak is een SKG-beoordeling van 3 sterren een vereiste voor dit keurmerk.

Tip: kijk niet alleen naar de sloten op de deuren van je woning, maar ook naar de sloten op ramen.