Alhoewel het verkopen van een huis nooit een makkelijke opgave is geweest, is het tegenwoordig door de krapte op de huizenmarkt en de nasleep van de kredietcrisis en de huidige coronacrisis al helemaal een uitdaging. Toch zijn er verschillende tips die je kan volgen waardoor je sneller van je huis af bent. Benieuwd naar deze tips? Lees dan vooral verder!

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden

Het eerste waar geïnteresseerden naar kijken zijn natuurlijk de foto’s van je huis. Omdat dit hun eerste indruk is, wil je natuurlijk gelijk hun aandacht grijpen en vasthouden. Zorg er dus voor dat je een goede, gespecialiseerde fotograaf inschakelt om foto’s van je woning te maken, want die weet waar hij op moet letten. Bijna alle woningfotografen beschikken over een groothoeklens, die de ruimtes in je woning groter laat lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Zorg er daarnaast voor dat hij op een zonnige dag langskomt: dan is de lichtinval in je huis veel mooier. 

Sfeer creëren

Wanneer je eenmaal de aandacht hebt getrokken met de prachtige foto’s, moet je geïnteresseerden tijdens de bezichtiging een tweede maal weten te overtuigen. Hiervoor is het belangrijk dat je een huiselijke sfeer creëert, zodat geïnteresseerden zichzelf meteen in jouw huis zien wonen. Steek bijvoorbeeld een lekkere geurkaars aan: twee vliegen in één klap, want het ziet er gezellig uit en het ruikt nog eens heerlijk. Daarnaast kan je ook een leuke deken over de bank hangen, zodat mensen zich al helemaal kunnen inbeelden hoe zij straks heerlijk op de bank kunnen ontspannen in hun nieuwe stulpje.

Hou het neutraal

Hou je van panterprint of neonroze in je interieur? Helemaal prima, maar niet erg verstandig om deze inrichting aan te houden als mensen je huis komen bezichtigen. Mensen kunnen namelijk heel slecht door een opvallende inrichting heen kijken. Zorg dus voor een neutralere inrichting en leg je kussens met wilde printjes even op zolder als er mensen komen bezichtigen.

Direct verkocht

Door het volgen van bovenstaande tips verkoop je je huis sneller, maar natuurlijk niet direct. Wanneer je wel de garantie wil hebben dat je huis direct verkocht is, kan je een huizeninkoper inschakelen. Deze zal je huis taxeren en de actuele marktwaarde bepalen. Aan de hand hiervan zal een vrijblijvend bod op je huis uitgebracht worden, wat je natuurlijk niet verplicht bent te accepteren. Als jullie echter wel samen in zee gaan, heb je je huis binnen een week tijd verkocht.